2021. június 13., Antal Anett

Riasztó

#belügyminisztérium #pályaelhagyás #munka

A belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát

Székely Zoárd 2021.05.25. 15:57

Volt, aki egy szaloncukor méretű csokoládét kapott karácsonyra.

Elégedetlenek a Belügyminisztérium dolgozói és közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné – derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből.

 

A megkérdezettek 70 százaléka gondolkodik pályaelhagyáson, 75 százalék pedig úgy látja, hogy nem ellentételezik a fokozott igénybevételt – számolt be róla az ATV Híradó.

 

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta a híradónak, hogy

tavaly karácsonykor volt olyan belügyes, aki egy szaloncukor méretű csokoládét kapott a munkáltatójától.

Bárdos azt is elmondta, hogy a tárcán belül nem működik az érdekegyeztetés, Pintér Sándor nem hallgatja meg őket, ugyanakkor a felmérés tartalmát levélben elküldték a miniszternek.

A rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási alkalmazottak 98 százaléka szeretné a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását, az ígéretek betartását, a szociális juttatások és a kiégést okozó körülmények rendezését

– írták a levélben.

 

A Független Rendőr Szakszervezet szerint csökkent a rendőr szakma presztízse, egyre többen szeretnének leszerelni, de a veszélyhelyzet kihirdetése után ez tilos volt. A felméréssel kapcsolatban a Belügyminisztérium azt írta, hogy a megbeszéléseket eddig sem a nyilvánosság előtt folytatták, és a jövőben sem tesznek másképp.

 

 

Címlapfotó: MTVA

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló