2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#ügyészség #kábítószer #kannabisz

6 gramm fű és a fogyasztók


 

Az Egri Járási Ügyészség két, kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatti bűnügyben függesztett fel eljárást, mindkét esetben egy évre - tájékoztatott az ügyészség.

 

Az egyik ügyben egy 34 éves férfi idén tavasszal az egri buszmegálló környékén, egy ismeretlen külföldi férfitól saját fogyasztás céljából 6 gramm kannabiszt – mely kábítószernek minősül – szerzett meg, melyből fogyasztott.

 

Pár nap múlva a fővárosban a gyanúsítottal szemben rendőri intézkedés történt, mely során a pulóverének zsebében – egy tasakban – megtalálták az el nem fogyasztott kábítószert.

 

A másik esetben egy 28 éves férfi 2022 februárját megelőzően, illetve júliusát megelőzően, összesen kettő ismert alkalommal kábítószert szerzett meg, majd azt Bükkszenterzsébeten elfogyasztotta. A rendőri intézkedés során kimutatták a férfi szervezetében a kábítószert.

 

A gyanúsítottak az eljárás során beismerték a bűncselekmények elkövetését, egyúttal vállalták az elterelésen való részvételt.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart, illetve aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ügydöntő határozat meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt (elterelés).

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló