2024. március 3., Kornélia

Promóció

#eger se

Öt, öt, öt – avagy felemás az Eger SE ősze az NB III Észak-Keleti csoportjában (X)

X 2023.11.22. 08:58

 

 

Öt győzelem, öt döntetlen, öt vereség – tizenöt forduló után, cikkünk írásának pillanatában így állt az Eger SE labdarúgócsapata az NB III Észak-Keleti csoportjában. Közepes teljesítmény, ami a középmezőnyre elég – de mi van a számok mögött?

 

Félig tele, félig üres?

 

Aki követi az élő foci eredmények alakulását, az tisztában van vele, mennyire ritka, ha egy csapat annyira változatosan teljesít, mint az Eger SE: a Heves megyei együttes öt győzelem mellett ötször játszott döntetlent, illetve öt vereséget is elszenvedett a magyar harmadosztály, az NB III Észak-Keleti csoportjában. Tizenöt forduló, húsz pont – nehéz eldönteni, hogy a pohár félig tele van, vagy éppen félig üres.

A javuló tendencia mindenesetre kijelenthető, hiszen a gárda a Putnok FC elleni 4–1-es vereséggel kezdte a szezont, majd az Evolution Hungary-Cigánd SE ellen még rosszabb meccset játszottak, 4–0-ra kaptak ki. Nem könnyítette meg a helyzetüket, hogy mindkét találkozót idegenben rendezték, ahogyan a harmadik és a negyedik fordulót is, előbbiben viszont meglett az első siker, hiszen 2–1-re verték a Gyöngyösi AK csapatát, utóbbiban pedig az első döntetlen is megszületett, ez egy 1–1-es iksz volt a DVSC II. ellen. Az első hazai meccsre az ötödik fordulóig kellett várnia az egri drukkereknek, ám ebben nem volt sok köszönet: a Termálfürdő FC Tiszaújváros 1–0-val elvitte mindhárom pontot.

 

Hol vannak a gólok?

 

Ezt követően javultak az eredmények, ám a pontok mellett a gólok nem akartak megérkezni, legalábbis nem a kellő számban. Sorrendben jött a Karcagi SE (2–1) és az SBTC elleni (1–0) diadal, iksz az FC Hatvan vendégeként (1–1), illetve egy újabb győzelem az Újpest FC II. (1–0) ellen. Ezt követte a REAC (0–1) és a Kisvárda II. (0–1) elleni vereség, majd négy veretlen forduló: döntetlen a DEAC-nál (1–1) és a Sényő FC (1–1) ellen, siker a Tiszafüredi VSE otthonában (2–0), majd egy gól nélküli döntetlen a Diósgyőri VTK II. ellen (0–0). A tizenöt forduló alatt mindössze tizenhárom gólt szereztek az egriek, ez a legkevesebb a tizenhat csapatos Észak-Keleti csoportban, még a kiesés elől menekülő csapatok is többnél járnak, a listavezető Putnok FC pedig negyvennégyet szerzett.

Pedig a csapat vezetőedzője augusztus óta az a Lázok János, aki vérbeli csatár volt 2017-es visszavonulása előtt, 2010-ben még a magyar válogatottban is lehetőséget kapott két meccsen, Németország és Hollandia ellen, igaz, azokon gólt nem szerzett. Biztos, hogy az egri támadók el tudnának lesni tőle néhány fogást, amik a harmadosztályban aranyat, pontosabban gólt érhetnének, ám kérdés, hogy mikorra valósulhatnak meg az edzésen már működő dolgok a tétmeccseken. A keretből a siófoki kölcsönjátékos Nagy-Kolozsvári Dániel három találatával házi gólkirály tud lenni jelenleg, míg

 

Gíber Attila,

Hegedűs Dávid

és Jónyer Kristóf

 

kétszer lőtt eddig a hálóba. Ha az Eger SE szeretne feljebb lépni a tabellán NB III-as csoportjában, a támadójáték javítására, esetleg egy gólvágó igazolására lenne szükségük – utóbbira a januári átigazolási időszak tökéletes alkalom lehet.

 

(Szponzorált tartalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló