2021. April 12., Gyula

Promóció

#szponzorált tartalom

Miért fáj a derekam, és mit tehetek ellene? [X]

Szponzorált tartalom 2021.2.1. 21:39

Sajnálatos módon a mozgásszervi panaszok gyakran megkeserítik az emberek életét. Nem is kell mindig nagy dolognak történni ahhoz, hogy néhány mozdulat kínzó fájdalmat okozzon. Elég lehet pusztán annyi is, ha egy rossz mozdulattal hajolunk le valamiért, vagy ha hirtelen akarunk megemelni valamilyen nehéz tárgyat, és már érezzük is az éles fájdalmat a derekunkban. Sokan nem is tudják, de az is nagyban hozzájárulhat a derék környéki kellemetlen tünetek megjelenéséhez, ha huzamosabb ideig ülőmunkát folytatunk. Akkor is jelentkezhetnek még ilyen jellegű panaszok, ha helytelen testtartásban végezzük a dolgunk. Ahogy olvasni lehet, több ok is vezethet ahhoz, hogy folyamatosan fáj, vagy visszatérően lobban fel a kínzó érzés deréktájékon.

 

back-5248830_1280

 

Aki már tapasztalt élete során ilyen fájdalmat, az tudja, hogy mennyire nehezen tudjuk végezni ilyen panaszok mellet a mindennapi teendőinket, és bizonyára egyetért azzal, hogy bármit megtenne a tünetek enyhítése érdekében. Talán újdonság lehet sokaknak az a tény, hogy a derékban megjelenő fájdalom gyakran gerinceredetű problémára utalhat. Nem érdemes sokáig várni, és halogatni az orvos felkeresését, hiszen a teljes testsúlyunk nagy részének megtartásáért a derekunk a felelős, mind állás, mind pedig ülés közben. Legyen szó izommerevségről, zsibbadásról, esetleg sima fájdalomról, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen rövid- és hosszútávon is csak így tudjuk megkönnyíteni az életünket.

 

Gyakori kérdés szokott lenni a betegek körében, hogy miért fáj a derekunk, valamit mit lehet tenni ellene. Ahogy azt már fentebb olvashattuk, a derékfájdalom számos lehetséges oka közül "a leggyakoribb a rossz testtartás, vagyis a hanyag, görnyedt ülés, vagy állás, mikor a vállunk előreesik és nem tartjuk egyenesen a hátunkat" (forrás: gyogytornaszom.hu). A linkelt oldalt felkeresve olvasni lehet majd, hogy gyógytornával sok mozgásszervi panaszon lehet segíteni, így a derék környi problémákon is. Miért épp a gyógytornával próbálkozzunk akkor, amikor már aludni sem tudunk a fájdalomtól? Azért mert a szakemberek által felügyel gyógyító gyakorlatokkal nem csak enyhíteni ehet a panaszokon, de akár a probléma forrását is megszüntethetjük a segítségével.

 

Ebben a budapesti gyógyközpontban minden panaszra találunk majd szakembert. Mindig egy állapotfelméréssel kezdik el kezelést, mivel csak az itt kapott eredmények alapján tudják majd kiválasztani a leghatékonabb gyógytornát. Ebben a jelenleg tapasztalható vírusveszélyes időszakban arra is van náluk lehetőség, hogy online kérjük a segítségüket, és videóhíváson keresztül segítsen minket a szakember. Abban az esteben, ha ön is örökre búcsút akar inteni a állandóan visszatérő derék környéki fájdalomnak, mindenképp adjon egy esélyt a gyógytornának!

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló