2021. október 26., Dömötör

Promóció

#szponzorált tartalom

Itt van néhány befektetési tipp, melyeket ellophatsz Warren Buffett-től

Szponzorált tartalom [X] 2021.07.26. 21:50

Warren Buffett még egy életre szóló befektetési tapasztalat és több mint 100 milliárd dolláros nettó vagyon után is sok friss bölcsességet tud átadni.

A híres befektető, a Berkshire Hathaway elnök-vezérigazgatója a vállalat május 1-jei éves részvényesi közgyűlésén szakított egy kis időt arra, hogy válaszoljon a kérdésekre, és az elmúlt egy év során szerzett tapasztalatai alapján útmutatást adjon a kezdő befektetőknek.

 

Az eseményből a mindenféle tapasztalattal rendelkező befektetők öt kulcsfontosságú tanulságot vonhatnak le, amelyekből jobb portfóliót építhetnek az elkövetkezendő években.

 

A befektetés nem játék

 

Buffett elég nyíltan beszélt arról, hogy mit gondol a befektetési alkalmazások népszerűségéről a GameStop/Robinhood fiaskó után. Nem is magával az alkalmazással van a problémája, hanem inkább azzal, hogy arra ösztönzik a kezdő befektetőket, hogy játékként kezeljék a kereskedést.

 

"Úgy gondolom, az, hogy egy nagyon gazdag társadalom mennyire tudja megjutalmazni azokat az embereket, akik tudják, hogyan használják ki lényegében az amerikai és más emberek szerencsejáték ösztönét - ez nem a legcsodálatra méltóbb része a teljesítménynek".

 

Megfelelő megközelítéssel az alacsony vagy jutalékmentes kereskedési alkalmazások nagyon hasznosak - és nyereségesek - lehetnek, amíg nem játékként kezeljük.

 

Nincs is jobb, mint egy S&P 500 indexalap

 

Buffett azt mondja, a legtöbb befektetőnek azt tanácsolja, hogy egyszerűen vegyenek egy S&P indexalapot az egyedi részvények vásárlása helyett - még saját vállalatát is beleértve.

 

"Az S&P 500 indexalapot ajánlom. A Berkshire-t soha nem ajánlottam senkinek, mert nem akarom, hogy az emberek azért vegyék meg, mert azt hiszik, hogy én ajánlok nekik valamit. Halálom esetén van egy alap az akkori özvegyem számára, és 90%-a egy S&P 500 indexalapba megy" - mondta.

 

Azt tanácsoljuk, hogy maradj az alapoknál, hacsak nem egy nagyon tapasztalt kereskedő vagy, aki képes befektetni olyan bonyolult kereskedési stratégiába, mint a különbségszerződés (cfd) kereskedés - ilyen összetett kereskedést csak cfd kereskedőkön keresztül lehet végezni.

 

Bízz a megérzéseidben

 

Buffett sokáig bizalmatlan volt a technológiával szemben, de végül 2016-ban elkezdett befektetni az Apple-be. Mostanra ez az egyik legértékesebb befektetése. Tavaly azonban eladta a Berkshire Hathaway Apple részvényeinek egy részét. "Ez valószínűleg hiba volt" - mondja a lépésről.

Egy eladást azonban Buffett nem bánt meg: az összes légitársasági részvényének kidobását. Bár "nem tartja ezt a Berkshire történetének nagy pillanatának", a vállalat büszkélkedhet azzal, hogy több nettó vagyonnal rendelkezik, mint bármely más vállalat az Egyesült Államokban - és a légitársaságok is jobban jártak vele.

 

"Szerintem a légitársasági üzletág jobban teljesített, mert eladtuk, és minden jót kívánok nekik, de még mindig nem akarnám megvenni a légitársasági üzletágat" - mondta Buffett.

 

Ne veszítsük el óvatosságunkat

 

A speciális célú akvizíciós társaságok (SPAC) vagy "biankó csekk társaságok" elterjedésével, amelyek célja, hogy forrásokat gyűjtsenek egy meglévő vállalat megvásárlásához, Buffett óvakodik a piacon zajló féktelen spekulációtól.

 

"A SPAC-oknak általában két éven belül el kell költeniük a pénzüket, ahogy én tudom. Ha két éven belül meg kell vennem egy vállalkozást, ha fegyvert nyomnának a fejemhez, és azt mondanák: "Két éven belül meg kell venned egy vállalkozást", akkor vennék egyet, de nem lenne valami nagy dolog" - mondta.

 

Hasonlóan lenézi a bitcoint is, amelyről úgy döntött, hogy a találkozó során nem kell nyilatkozni - annak ellenére, hogy elismerte, mennyire utálja, amikor a politikusok ugyanezt teszik.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló