2021. April 12., Gyula

Promóció

#szponzorált tartalom

Hogyan állapíthatom meg a számomra tökéletes szemüvegméretet?

Szponzorált tartalom 2021.1.31. 20:52

Online szemüveget vásárolni nem nehéz, ám körültekintőnek kell lenni a választásnál, hogy tökéletes legyen a megrendelt modell. Az optimális mérethez trükkökkel juthatunk közelebb. [X]

Megéri az online vásárlás

 

Arról, hogy miért éri meg a szemüvegek online beszerzése, órákig lehet beszélni. A legfontosabb szempont a kényelem: ki sem kell mozdulni, hogy beszerezzük a megfelelő modellt. Meg kell említeni a biztonságot is, azaz a vásárlásnál a netes rendelés során nem kell találkoznunk másokkal, ami a koronavírus-járvány miatt nagy előny. De a hatalmas választék szintén az, mivel az interneten minden elérhető, míg egy üzletben csak a meglévő kínálatból tudnánk szemezgetni. Azaz a netes szemüvegvásárlás igenis jó ötlet!

 

shutterstock_1054211462

 

Magic Mirror – a virtuális próbafülke

 

Igen ám, de egyetlen dolog hibádzik: ebben az esetben nem tudjuk felpróbálni a kinézett szemüveget, ami fontos lehet a végleges döntésnél. Szerencsére erre is találtak megoldást már a webáruházak. Ha például az eyerim collection fejlesztését nézzük, a Magic Mirror a webkamera használatán keresztül mutatja meg, hogyan is áll a kinézett modell. Ez ugyanazt a látványt adja, mint ami egy fizikai üzletben tekintene ránk vissza a tükörből.

 

Centit a kézbe

 

Az is jó, ha a meglévő szemüvegünkhöz viszonyítunk. A gyártók általában megadják a három legfontosabb adatot, ezek a lencseszélesség, a lencsék között található híd mérete, valamint a szárhossz. Ha ezek megvannak, tudunk viszonyítani. Ami a mérés technikáját illeti, fontos, hogy tudjuk, honnan kezdve és mit kell vizsgálnunk. A lencseszélesség a lencse méretét jelöli, ám tudnunk kell, hogy a vízszintes átmérő számít ebben az esetben. Az úgynevezett lencsék közötti hídnál könnyebb a helyzet, azt a részt kell vonalzóval vagy mérőszalaggal ellenőrizni, ami a két lencsét összeköti – ebben nagyot nem lehet hibázni. A szárhossz keményebb dió, ilyenkor a zsanéroktól indul a mérés, ami a szár legvégéig tart – a hajlított részeket, a fül mögé simuló szárdarabot is bele kell számolni. Ha nem így teszünk, eltéveszthetjük az adatokat. A szemüvegméret tehát otthon is megállapítható, ahogy például a gyűrűk esetében, de körültekintően kell eljárni a folyamat során.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló