2022. január 19., Sára Marió

Promóció

#szponzorált tartalom

Hidrofor tartály a profi öntözőrendszerek fontos kelléke

Szponzorált tartalom 2021.12.20. 18:37

A kerti öntözőrendszer egy nagyon okos és praktikus megoldás. Ennek köszönhetően nem kell állandóan számon tartanunk, hogy az egyes növényeket mikor és hogyan kell megöntöznünk. Mindemellett pedig, magát az öntözés feladatát sem nekünk kell elvégezni. [X]

hidrofor-szivattyubolt-egriugyek-hu

Kisebb kert esetében ez talán csak a kényelemről szól, egy több hektáros területnél azonban nem lehet kérdés, hogy szükségünk van-e az automata öntözőrendszerre. Amennyiben profi megoldásban gondolkodunk, akkor a hidrofor tartály telepítéséről is gondoskodnunk kell. Ez ugyanis az egyik legfontosabb kellék, ami nélkül nem lehet tökéletes az öntözéstechnika.  

 

A hidrofor tartály jelentése, jelentősége

 

hidrofor tartály egy olyan kiegészítő, ami lehetővé teszi az öntözőrendszer gazdaságos üzemelését. Ahhoz, hogy megértsük a jelentőségét, ejtenünk kell pár szót a szivattyúról. Ez a rendszer lelke, amivel megoldható a víznyerés a fúrt vagy ásott kútból. Amennyiben van tartályunk is, akkor a szivattyúnak nem kell azonnal működésbe lépnie, amikor csak egy kis mennyiségű vízre van szükségünk. A szivattyú kizárólag akkor lép működésbe, amikor a nyomás elér egy bizonyos értéket. Ennek köszönhetően nagymértékben lecsökkenthetjük az áramfogyasztást, ami az energiaszámlánkon is meglátszik. Sok esetben a tartály telepítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a rendszer megfelelően tudjon működni. A házi vízművek esetében például igen gyakori, hogy egyszerű csak kis mennyiségű vizet használunk. Hatalmas pazarlás lenne, ha a szivattyúnak minden adandó alkalommal el kellene indulnia.  

 

A megfelelő hidrofor tartály kiválasztása 

 

A hidrofor vagy más néven puffer tartály többféle kivitelben is készül. Vannak álló és fekvő változatok is, de méret tekintetében is változatos képet mutat a kínálat. A megfelelő modell kiválasztásakor mindig számításba kell venni a telepítés helyét, illetve annak körülményeit. Emellett nem mindegy, hogy felszíni vagy felszín alatti, azaz búvárszivattyúk kerülnek-e alkalmazásra. A szivattyú teljesítménye és vízfelhasználása is fontos szempont a döntés során. Minél nagyobb a teljesítmény és minél gyakoribb a vízfelhasználás, annál nagyobb puffer tartályt érdemes használni. Az ideális méret meghatározását nem szabad a véletlenre bízni, ugyanis az sem jó, ha túl kicsi és az sem, ha túl nagy. Amennyiben kicsi, akkor értelemszerűen nem tudunk annyi vizet nyerni a rendszerből, amennyire szükségünk van. Ha pedig nagy, akkor sok kellemetlenséget okozhat a pangó víz. Kérje szakember segítségét, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg! 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló