2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Promóció

#szponzorált tartalom

Gyors és egyszerű elalvási tippek – csak kamionosoknak

Szponzorált tartalom [X] 2021.09.13. 19:57

A professzionális sofőrök számos kihívása közül az egyik a megfelelő minőségű alvás. A pihenés és a gyors elalvás nagyon fontos a teherautó-vezetők számára. Ha a sofőr ugyanis nem elég fitt és éber, a következmények tragikusak lehetnek a vezető és az úton lévők számára is. Ha kamionsofőrként gondot okoz számodra a jó minőségű alvás, akkor nem vagy könnyű helyzetben. Tekintsd meg az általunk felsorolt ​​tippeket, és próbálj ki néhányat. Egytől-egyig könnyen megvalósíthatók, és mindenképpen érdemes tesztelni, hogy lásd, mi működik neked. A legtöbb alvási probléma javítható – nézd át, hogy mi válhat a hasznodra!

 

handsome-man-wearing-sunglasses-looking-rearview-mirror-car

 

Ne vezess a végkimerülésig!

 

Fontos, hogy ne vezess a hullafáradtság állapotáig, mert ez még nehezebbé teszi az alvást. Ha túllépsz egy bizonyos ponton, akkor kezdheted úgy érezni, hogy már nem vagy álmos. Átbillensz a holtponton és felpörögsz. Elkapod a második löketet. Sok sofőr megpróbálja kihasználni ezt az állapotot, és addig nyomni, amíg ismét fáradtnak nem érzi magát, de a probléma az, hogy ez egyáltalán nem biztonságos sem a te, sem mások számára. Lehet, hogy jól érzed magad, de valójában nem működsz teljes kapacitással, és a reakcióidőd jóval lassabb lesz, és a koncentrációs képességed is erősen lecsökken. Ezen kívül pedig növeled annak valószínűségét, hogy elbóbiskolsz, ami nyilvánvalóan veszélyes. Próbálj meg minden este rendszeresen megállni aludni, ha tudsz. Ez segít egy rutin kialakításában és stabilizálja a belső órád az alváshoz. Segíthet a test és a lélek alvó üzemmódba helyezésében.

 

Tippek a jó alváshoz

 

Mivel eleve nehezebb teherautóban aludni, mint egy kényelmes ágyban, a leghatékonyabb minél valósághűbben szimulálni a kellemes alvási környezetet. Ezért fontos, hogy kényelmes legyen a közeg. A cél az, hogy megpróbáld hitelesen lemásolni a megszokott, otthoni alvási miliőt. Néhány egyszerű, de működő javaslat!

 

 • Szükséged lesz egy jó matracra.
 • A megfelelő minőségű párna is alapvető kellék.
 • A meditációs alkalmazások használata a telefonon vagy a fehér zaj is hasznos lehet.
 • A szezonnak megfelelő súlyú takaróról is gondoskodj.
 • Győződj meg róla, hogy minden a helyén van körülötted, hogy ne botolj el semmiben, ha fel kell kelned az éjszaka folyamán.
 • Figyelj a megfelelő szigetelésre is!
 • Keress biztonságos, csendes alvóhelyet!
 • Kezeld az alvás közbeni esetleges zavaró hangokat!
 • Priorizáld az olyan sofőrállás eshetőségeket, amik lehetővé teszik, hogy minden este megállhass, pihenhess!

Az alvási üzemmód gyors aktiválása

 

Ha leállsz, segíts a testednek és a lelkednek ráhangolódni az alvás folyamatára.

 

 • Korlátozd az ilyenkor telefonnal és televíziózással eltöltött időt. A képernyő kék fénye összezavarhatja az elmédet, az agyad azt hiheti, nappal van.
 • Kerüld a stresszt.
 • A csend az egyik kulcs.
 • Vedd fontolóra a meditációt. Itt az ideje, hogy lecsendesítsd elmédet egy mozgalmas, terhelő nap után.
 • Alacsonykulcsú tevékenység priorizálása. Ha úgy érzed, valamilyen tevékenységre van szükséged ahhoz, hogy jól aludj, próbálj meg olvasni, sétálni egyet, kedvenc zenét hallgatni, vagy akár jógát, esetleg pár nyújtást. Minden szóba jöhet, ami pihentető.
 • Természetesen a testmozgás nagyszerű, de a szakértők szerint nem villanyoltás előtti időpontra kell időzíteni egy edzést. A cél nem a felpörgés, hanem éppen ellenkezőleg, a lenyugvás lenne.
 • Lefekvési rutin vagy rituálé. Próbálj ki egy éjszakai alvási szertartást kiépíteni magadnak. Ezzel azt az üzenetet közvetíted a testednek és az agyadnak, hogy itt az ideje aludni.
 • Forró zuhany. Semmi sem olyan pihentető, mint egy kellemes forró zuhany lefekvés előtt, ami segít ellazítani az idegeket. Keríts egy esti zuhany lehetőséget egy megállóban, hogy tudasd az elméddel, hogy az alvási zónában vagy.

Szeretnénk segítséget nyújtani neked az optimális sofőr állás megtalálásában, így ajánljuk figyelmedbe a soforallasok.com augusztusban debütált és mindenféle sallangtól mentes weboldalát. A szolgáltatás használata ingyenes, és egy modern, letisztult, egyszerű felülettel segíti az ügyfelek hatékony ügymenetét. Nincsenek felesleges plusz adatbekérő procedúrák – a cél, hogy minél könnyebben megtaláld álmaid munkáját.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló