2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#időjárás

Zivatarokat hozhat a frissítő hidegfront

Csarnó Ákos - Időkép 2024.07.01. 08:18

 

Hétfőn egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett többfelé erőteljesebben megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok szórványosan, elsősorban a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhatnak ki. Néhol jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökéssekkel kísért heves zivatar is előfordulhat. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton és északnyugaton mérséklődik a kánikula.

 

Kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, a Dunától keletre felhősebb időre van kilátás. A legkeletibb tájakon eső, zápor is lehet, valamint nyugaton is előfordulhat egy-egy zápor, gyenge zivatar. Az élénk, erős északias szélben 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló