2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#budapest #vitézy dávid #főpolgármester választás

Vitézy elindul a főpolgármesteri székért?

Farkas Bazsi 2024.01.29. 13:41

Egy friss felmérés szerint a korábbi államtitkár 16%-on áll.

 

Már szinte biztos, hogy Vitézy Dávid elindul a júniusi főpolgármester-választáson - erről a Válasz Online írt friss cikkében.

 

A portál birtokába került, az LMP megrendelésére készült belső mérés szerint Vitézy 16%-os támogatottságon áll, így elindul a főpolgármester-választáson, valamint ő lesz a zöld párt és néhány további civil szervezet listavezetője.

 

A Válasz Online közlése szerint a Pulzus közvéleménykutató a múlt héten készített felmérést. Az vizsgálták, hogy a megkérdezettek kire voksolnának abban az esetben, ha most lenne a főpolgármester-választás. A válaszadók Karácsony Gergelyre a 38 százaléka szavazna, Vitézy Dávidra 16, míg a fideszes fővárosi főispán Sára Botondra 18 százalék.

 

Tavaly év végén egy hasonló mérésben Vitézy még csak 9%-on állt, így a portál értesülései szerint az LMP-ben a növekvő népszerűséget úgy könyvelik el, hogy a közlekedési szakember akár nyerhet is. 

 

A Válasz Online megkereste Vitézyt, aki továbbra is úgy nyilatkozott, hogy még nem döntötte el, indul-e, de egyeztet emberekkel arról, volna-e lehetőség a pártpolitikai logikát meghaladva, szakpolitikai alapon tenni a városért.

 

indexkép: MTI/Máthé Zoltán

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló