2022. augusztus 8., László

Mindenki ügye

#csalás #hirdetés #átverés #magyar posta

Vigyázat! Átverés terjed a Facebookon a Magyar Posta nevében

Barna Benedek 2022.07.05. 14:16

Az állami vállalat nevében hirdetett zsákbamacska akció csak kamu.

 

Zsákbamacskás átverés terjed a Facebookon a Magyar Posta nevében – írta meg a HVG.

 

A lap cikke szerint kiberbűnözők a Posta egyedülálló ajánlataként hirdetnek egy állítólagos "akciót", melyben az állami vállalat a címzettek által át nem vett csomagoktól szeretne megszabadulni. A hirdetéssel megtámogatott Facebook-bejegyzésben azt írják, a postahivatalokból a raktárokba került csomagokból már annyi van, hogy 763 forintért cserébe véletlenszerű pakkhoz juthat, aki szeretne.

 

A "Post HU" oldal bejegyzéseként megjelenő posztban képek is vannak, amelyeken jól láthatóan több tízezer, néhány százezer forint értékű műszaki cuccok szerepelnek, a bejegyzés szerint ezek valamelyikéhez lehetne a pár száz forintért hozzájutni.

Az "akciónak" azonban semmi köze a Postához. Ahogy a postai weboldalra megtévesztésig hasonlító honlapnak sem, melyre a bejegyzéshez tartozó link lekattintása után jutottunk. Legjobb, ha rá sem kattint az ilyen hirdetésre, de ha ez meg is történik, a megnyíló weboldalon ne adja meg sem személyes, sem banki adatait.

– figyelmeztet a hvg.hu, amely egy képernyőfotót is közölt a kamu hirdetésről.

 

 

(Indexfotó: Facebook.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló