2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#korea

Véget érhet a koreai háború

Nagy Donát 2021.12.31. 08:23

Hivatalosan 1950 óta áll hadban Észak és Dél.

Dél-Korea megállapodott az Egyesült Államokkal a koreai háború befejezését kimondó tervezetről – közölte Csung Jui Jong dél-koreai külügyminiszter, írja a Telex a CNN a dél-koreai hírügynökségre hivatkozva.

 

Csung szerint Antony Blinken amerikai külügyminiszter megerősítette a lépést, így a felek végre megállapodásra juthatnak a tervezettel kapcsolatban. 

Reméljük, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság pozitívan fog reagálni a közeledésünkre. Továbbra is konzultálunk a Koreai Köztársasággal, Japánnal és más szövetségeseinkkel arról, hogy mi lehet a KNDK-val való kapcsolat felvételének legjobb módja

– mondta a szóvivő.

 

asia-1294399

 

A tervezet célja, hogy véget vessen a koreai háborúnak, amely 1950. június 25-én tört ki, amikor az észak-koreai erők átlépték az Észak- és Dél-Koreát elválasztó 38. szélességi fokot. Az Egyesült Államok Dél-Korea megsegítésére küldött csapatokat. 

1953. július 27-én aláírták a fegyverszüneti megállapodást, de a háború hivatalosan soha nem ért véget, mivel békeszerződés azóta sem született.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló