2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #lázár jános

Ungár a Budapest-bérletről: Lázár János ajánlata valójában nem ajánlat

Csarnó Ákos 2024.01.10. 10:13

Az LMP frakcióvezetője szerint a miniszter ajánlatától az uzsorások is elpirulnának.

 

„Lázár János hosszú hetek hallgatása után megszólalt a Budapest-bérlet ügyében, de mivel ez közelebb nem vitt a megoldáshoz” – írta Facebookon Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője.

 

A politikus szerint a miniszter sajtótájékoztatójából az derült ki, hogy a kormány csak ott kívánja fejleszteni a közösségi közlekedést, ahol akkumulátorgyár épül és az, hogy Lázár Jánost ugyan zavarja a budapesti és a vidéki városok közösségi közlekedés közötti fejlettségi különbség, de ezt úgy próbálja megoldani, hogy szétveri a fővárosi közösségi közlekedést.

 

„A fővárosnak adott ajánlata – mely szerint az állam elfogadja a Budapest-bérletet a főváros határain belül, ha a főváros ugyanígy tesz a vármegye bérlettel – valójában nem ajánlat, hanem zsarolás, de abból is az a fajta, amitől még a tisztességesebb uzsorások is elpirulnak. Ez ugyanis gyakorlatilag a BKK csődjét jelenti, ezért valójában nem opció Karácsony Gergely szempontjából”

 

– írja Ungár, aki szerint az egyszerű megoldás az, hogy a főváros által a MÁV, HÉV és Volán szolgáltatásaiért fizetett összeg emelkedjen az inflációval, ahogy a budapesti közösségi közlekedés állami támogatás is.

 

indexkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló