2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#orbán viktor #ukrajna #magyarország #orbán-kormány

Ukrán külügyminiszter: Szerencsére a magyar kormány nyilatkozatai nem esnek egybe a döntéseivel

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.08.03. 13:55

Dmitro Kuleba interjúban magyarázta el, hogy Magyarország nem az oroszok ötödik hadoszlopa csak azért, mert született pár indulatos nyilatkozat.

azonnalipp

Az Ukrinformnak adott interjút Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba, aki a magyar kormányról, illetve annak nyilatkozatairól is szót ejtett. A politikus arra is reagált, hogy korábban Magyarországot az oroszok ötödik hadoszlopának nevezték a NATO-ban és az Unióban: Kuleba szerint Magyarország esetleg saját maga ötödik hadoszlopa lehet, azt pedig a magyaroknak kell eldönteni, mennyire értenek egyet a kormánnyal bizonyos dolgokban.

 

Kuleba hozzátette, a tettek fontosabbak:

Én mindig azt mondom, legyen akármilyen kellemetlen vagy indulatos egy nyilatkozat, más, mintha tényleg döntenek valamiről. Magyarország támogatja a szankciókat. Látjuk, hogy a vitákban néha felvizezenek pár tervezett szankciót, de a helyzet nem kritikus, olyan pedig még nem fordult elő, hogy fontos döntést nem tudtak Magyarország miatt meghozni”

– mondta, hozzátéve, hogy Magyarország Ukrajna EU-tagjelölti státuszát is támogatja.

ukran-kulugy
Dmitro Kuleba (Fotó: Ukrajna külügyminisztériuma)

A miniszter tulajdonképpen leírta a magyar kormány eltérő kommunikációját is külföldön:

Ameddig a magyar kormány nyilatkozatai nem esnek egybe az Ukarjnáról hozott döntésekkel, addig el tudjuk fogadni ezt. Probléma akkor lesz, ha már összehangba kerülnek a nyilatkozatok azzal, amit csinálnak.”

Orbán Viktor teljesítménye tulajdonképpen az ukrajnai háború kirobbanásának perctétől vitatéma az oroszokkal kapcsolatban: különösebb kritikát azóta sem mondott Vlagyimir Putyinról, tusványosi beszédén pedig már egyenesen azt fejtegette, hogy tulajdonképpen a Nyugat hibája a háború még akkor is, ha nem fogadja el az oroszok agresszióját. Ugyanakkor a legtöbb szankciót különösebb problémázás nélkül megszavazta Magyarország az Unióban, és főleg a magyar közönségnek kritizálják őket.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló