2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #közalkalmazott #fizetés

Újabb közalkalmazottak fizetését csökkenti az Orbán-kormány egy szimpla trükkel

MTI 2021.01.10. 12:00

Más munkavállalói státuszba sorolják őket, amivel kevesebb fizetés jár. Mutatjuk, kik járhatnak pórul.

Folytatódik a közszféra bércsökkentése az LMP országgyűlési képviselője szerint. Ungár Péter közleményében arról írt, hogy a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszának elvétele után a kormány újabb támadásra készül a közszférában dolgozók ellen. Sajtóértesülések szerint a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet munkavállalói egyrészről elveszítik a kormánytisztviselői státuszukat, másrészt az elmúlt időszak kormányzati sarcolásai őket is utolérik: fizetéscsökkentéssel jár majd az új státusz.
    

Az LMP egyedüliként szavazott nemmel erre a törvénymódosításra, hiszen a kulturális dolgozók és a szakképzésben dolgozók esetében már sajnálatos módon tapasztaltuk, hogy a kormány a fizetéscsökkentést nem egy lehetőségnek tekinti, hanem az egyetlen lehetőségnek, hiszen a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet munkavállalói is elveszíthetik állásukat, ha nem fogadják el az EMMI ajánlatát - fogalmazott Ungár.
    

A zavaros helyzet tisztázása érdekében a képviselő írásbeli kérdést nyújtott be Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, hogy egyértelműsítse a kormány szándékát, "mert a jelenlegi helyzet alapján valójában újabb támadást hajtanak végre a közszféra ellen és újból a fenyegetés eszközeivel törekszenek egzisztenciális létbizonytalanságban tartani állami munkavállalókat".

ungár péter mti2
Ungár Péter (Fotó: MTI)

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának, az Azonnali Média Kft.-nek a résztulajdonosa)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló