2024. április 19., Emma

Mindenki ügye

#korlátozások #mol #üzemanyagár

Újabb korlátozás a MOL-tól

Farkas Bazsi 2022.11.18. 15:08

 

A nagy teljesítményű kútoszlopokon már csak maximum 100 litert lehet tankolni.

 

Tegnap lépett érvénybe a MOL legújabb üzemanyag korlátozása, ami a nagy teljesítményű kútoszlopokon (ezeken tankolnak a nagyobb gépkocsik, teherautók, kaminok, buszok) napi 100 literben maximalizálja a tankolást. Eddig itt mindenféle korlátozás nélkül tankolhattak a sofőrök.

 

Ezt a MOL az üzemanyagkártyás partnereinek emailben jelentette be. 

 

A közleményben cég arra hivatkozik, hogy az intézkedést átmeneti jelleggel vezették be. Indokként pedig a hatósági ár hatását, a stratégiai készlet visszapótlását, a Barátság-kőolaj vezetéket ért incidenst és a Dunai Finomítóban jelenleg is tartó karbantartást jelölték meg.

 

A MOL ma azt közölte az  MTI-vel, hogy átmeneti intézkedés korlátozzza az üzemanyag-kiszolgálást egyes kiskereskedőknek.

 

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás - indokolták a határozatlan időre szóló korlátozást, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.

 

A közlemény szerint 194 viszonteladót érint a változás, ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát, szeptemberben a Moltól a viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének 2,5 százalékát vásárolták meg. A társaság hangsúlyozta, hogy Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak, a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják. A Mol felel a piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért, amely teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel - írták.

 

A Független Benzinkutak Szövetsége ma délután levelet írt Hernádi Zsoltnak, a MOL vezérigazgatójának és Orbán Viktor, miniszterelnöknek. Ebben azt írják, hogy az intézkedés 258 magyar, többnyire családi kisvállalkozás érint, és mintegy 400 benzinkutat, Magyarország benzinkútjainak 20%-át hozza kilátástalan helyzetbe. 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló