2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#rendszerváltás #nemzeti ünnep #munkaszüneti nap #szovjet csapatkivonás

Új nemzeti ünnepet szeretne a békemeneteket szervező CÖF: erről a dátumról emlékeznének meg

MTI 2021.04.20. 19:50

Eggyel több munkaszüneti napunk lehet, ha a javaslatukat elfogadják.

A békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) azt javasolja, hogy legyen nemzeti ünnep, egyben munkaszüneti nap június 19-e, amely napon 1991-ben az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

 

Fricz Tamás politológus, a CÖF kurátora a civil szervezet keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: június 19-e jelentősége "történelmünk két fénylő napjához", március 15-éhez és október 23-ához mérhető.

szovjet-csapatkivonás-mti
A Szovjet Déli Hadseregcsoport hazánkból kivonuló 13. harckocsiezredének T-64-es harckocsijai a búcsúztatásuk alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen Sárbogárdon, 1989. május 19-én. Az egyoldalú csapatcsökkentés keretében hazatérő egységet a Szovjetunióban feloszlatták (Fotó: Friedmann Endre / MTI)

Június 19. olyan nemzeti ünnep lehet, amely nemcsak ideiglenesen kivívott, hanem tartósan megszerzett, máig élő függetlenségünk és szabadságunk szimbóluma lehet

– hangoztatta.

 

Kijelentette: ezt a szuverenitást újra és újra támadás érheti "a legkülönfélébb geopolitikai és globális irányokból", ezért a védelme "elemi kötelességünk".

 

(Indexfotó: Mohai Balázs / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló