2024. február 23., Alfréd

Mindenki ügye

#időjárás

Többfelé havazhat, hideg lesz

Csarnó Ákos - Időkép 2023.02.03. 07:35

 

Pénteken beborul az ég, és nyugat felől egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Nagyobb havazás átmenetileg az északi és az északkeleti tájakon, valamint a Bakonyban alakulhat ki, máshol eső, havas eső eshet. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, este viszont a Dunántúl északi felén viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -6 és +2, napközben 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

 

Szombaton kezdetben több tájegységünkön előfordulhat futó zápor, hózápor, majd délután már csak az Alföld déli tájain valószínű átmenetileg egy-egy zápor a gyorsan robogó felhőkből. Ugyanakkor sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Az ország jelentős részén viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Kora délután 0-7 fokra van kilátás.

Napos idővel indul a vasárnap, de délután a Dunántúlon és az Alföld déli felén már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, csak egy-egy helyen fordulhat elő gyenge futó hózápor. Élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Fagyos lesz a hajnal, a derültebb, szélvédettebb északi és északkeleti tájakon -10 fok köré hűlhet a levegő. Napközben -3 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló