2023. március 22., Beáta Izolda

Mindenki ügye

Több rendőri ellenőrzés elrettenthetné az erdőben motorozókat?

2019.11.30. 00:00

Több mint tíz éve eredménytelenül tiltják a természetben való motorozást. A komoly bírságok a Magyar Motorsport Szövetség szerint elrettentőek lennének, de több hatósági akcióra lenne szükség.

 

Régóta megoldatlan kérdés a természetben űzött technikai motorsport, ami elsősorban az ott gazdálkodóknak, tulajdonosoknak jelentve problémát. László Márk, a Magyar Motorsport Szövetség szakfelügyelője az InfoRádiónak azt nyilatkozta, hogy a gondot jellemzően nem a balesetek, illetve fizikai károkozások jelentik, hanem például a vadásztársaság tevékenységének, vagy az erdészeti munkának a megzavarása.

 

Fotó: pixabay.com

 

Az elmúlt években a szövetség is egyre többet foglalkozott a problémával, amit helyi szinten szeretnének rendezni, a motoros egyesületek bevonásával. László Márk elmondta: az erdőkben űzött motoros sport egyetlen szabályos menete, ha bejelentett verseny keretében történik, de sajnos nem ez a gyakorlat. A különböző erdészetek, vadásztársaságok vezetői emiatt úgy látják, hogy a tizenegy éve tartó teljes tiltás nem vezetett eredményre.

 

A szabálytalankodókra kiróható bírság mértéke több körülménytől is függ – például, hogy védett területről van-e szó, vagy hogy van-e jogosítványa a motorosnak –, de mindenképpen több százezer forintos tételekről van szó. Ezek, valamint a helyi hatósági akciók elrettentők tudnának lenni – tette hozzá László Márk –, ugyanakkor országos szinten nem elterjedtek egyelőre.

 

Tovább pusztítják a motorosok és a quadosok a Bükköt, de néhányuk lebukott - FOTÓK

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló