2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #védoltás #bér #szociális

Tisztességes bér helyett oltással hálálja meg a kormány a szociális dolgozók munkáját

ugytudjuk.hu 2021.01.29. 09:52

Az LMP politikusa szerint az, hogy előre vették a szociális ágazat munkavállalóit az oltási sorrendben, nem mentesíti a kormányt a bérkiegészítés megadása alól.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője alábbi közleményt juttatta el az ugytudjuk.hu szerkesztőségéhez, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújára reagált. A politikus szerint Orbán Viktor végtelenül képmutató módon arról beszélt a reggeli rádióinterjújában, hogy „bár sokan hajlamosak megfeledkezni erről, de az elmúlt hónapokban a szociális dolgozók is kiemelkedő munkát végeztek".

ungár péter mti2

A képviselő szerint a probléma mindezzel csak az, hogy "ma erről kizárólag a kormány feledkezik meg Magyarországon, amikor nem hajlandó megadni a szociális dolgozóknak az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést, miközben már maga is elismeri, hogy ennek a többszörösére is rászolgáltak".

Ehhez képest Orbán Viktor „hálaként" csak arról tudott beszámolni, hogy a kiemelkedő munka miatt vették előre őket az oltási sorrendben: ez azonban nem jutalom, hanem maga a racionalitás, amiért a szociális dolgozók hónapok óta a saját egészségüket kockáztatva teljesítenek erőn felül azért, hogy az állam által az elmúlt években magára hagyott ellátórendszer egyáltalán működőképes maradjon – állítja Ungár Péter.

 

Ungár szerint Orbán Viktor talán ma gesztust akart gyakorolni, de valójában csak vérig sértette a szociális dolgozókat. "Ha valóban el akarja ismerni a munkájukat, akkor még ma hozzon döntést arról, hogy megkapják a bérkiegészítést, melynek költsége alig huszada a kormány által csak decemberben kiszórt pénzeknek" – zárul a közlemény.

 

via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló