2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Terror a szomszédunkban: már 4 halottja van Bécsben az utcai gépfegyveres támadásoknak

MTI 2020.11.3. 8:20

Hat helyen, köztük egy zsinagógánál támadtak a fegyveresek Ausztria fővárosában. Válogatás nélkül lőttek mindenkire.

 

Egyértelműen terrortámadás történt az osztrák hatóságok szerint hétfő este Bécsben. A támadás hétfőn este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont. Az erősen felfegyverkezett, gépkarabélyokkal is felszerelt merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A pontos indítékuk még nem ismert, a hatóságok azonban terrortámadásként kezelik a történteket. Az egyik elkövető későbbi hírek szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt. Egyes hírek szerint az egyik támadó robbanóövet viselt, de robbantás végül nem történt.

 

 

A bécsi terrortámadás egyik kórházban ápolt civil sérültje, egy 40 és 50 év közötti nő életét veszítette, ezzel négyre nőtt a merénylet civil áldozatainak száma - közölte kedd reggel az osztrák belügyminiszter. Karl Nehammer a merénylet gyors felderítését ígérte sajtóértekezletén, és részvétét nyilvánította az agyonlőtt civil áldozatok - két férfi és két nő - hozzátartozóinak.

    

Egy merénylőt a rendőrök agyonlőttek. Harald Sörös belügyi szóvivő szerint a hatóságok legfeljebb négy elkövetőt feltételeznek, és a nyomozás teljes erővel folytatódik. A belügyminiszter szerint a terrortámadás "teljességgel alkalmatlan" próbálkozás volt az osztrák "demokratikus társadalom" megrengetésére - hangsúlyozta Nehammer. Többeket elfogtak az utcán a Twitteren terjedő, alábbi fotó szerint.

 

 

Bécsben ezer rendőrt mozgósítottak, alsó-ausztriai és burgenlandi rendőröket is a fővárosba vezényeltek. A belváros ismét elérhető a közösségi közlekedési eszközökkel.

 

(Fotók: Twitter)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló