2021. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #vakcina #védőoltás #szputnyik v

Itt van az orosz vakcina: megérkezett Magyarországra az első nagyobb adag Szputnyik V

2021.02.02. 13:06

Húszezer embernek elegendő oltóanyagot hoztak.

Kedden délelőtt Tornyosnémetinél lépte át a határt az orosz Szputnyik V vakcinából az első szállítmány, amely 40 ezer ampullányi, azaz 20 ezer embernek elegendő oltóanyagot tartalmaz – jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Portfolio beszámolója szerint.

 

A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy a minap Moszkvában arról állapodott meg az orosz féllel, hogy 2 millió ampullányi, azaz 1 millió embernek elegendő oltóanyagot rendelt meg a magyar kormány, amelyet 3 hónap alatt fognak leszállítani.

orosz vakcina-mti
Fotó: MTI

Szijjártó Péter a Facabook-oldalán közzétett videóban arról beszélt: a 40 ezer ampulla a Nemzeti Népegészségügyi Központba kerül, ahol a még szükséges teszteket le fogják folytatni a magyar szakemberek, utána az oltási tervnek megfelelően megkaphatják az emberek. "Minél előbb be tudjuk oltani a veszélyeztetett csoportokat, annál előbb lehet feloldani a korlátozásokat" – mondta a miniszter.

 

A bejelentés kapcsán a Telex cikke felidézi, hogy vasárnap az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója, Szentiványi Mátyás az M1-nek úgy nyilatkozott, hogy az orosz vakcina 90 százalék feletti hatékonyságú, és elmondása szerint az egyes korcsoportokban nem voltak különbségek a hatékonyságban. Mint mondta, az orosz vakcinának csak alsó korhatára van, 18 év felett mindenkinek beadható.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló