2021. augusztus 6., Berta Bettina

Mindenki ügye

#szijjártó péter #foci eb #foci #angela merkel

Szijjártó: Nem kell aggódni a teltházas budapesti meccsek miatt, gyorsabban kellett volna oltani máshol

Székely Zoárd 2021.06.20. 09:10

Mennyi is az annyi?

Két nappal ezelőtt óvatosságra hívta fel a figyelmet Angela Merkel német kancellár az AFP tudósítása szerint. A politikus szerint nem tehetünk úgy, mintha a koronavírus eltűnt volna, majd külön aggodalmát fejezte ki a futball Európa-bajnokság teltházas meccsei miatt.

Örülök, hogy újra szurkolókat látni a stadionokban, Münchenben például kedden 14 ezren nézték a helyszínen a német-francia Eb-meccset szigorú higiéniai szabályok betartásával. Azonban amikor teltházas stadionokat látok más európai országokban, akkor elgondolkodok, ez-e a helyes magatartás a mostani helyzetben

 – mondta Merkel.

 

A kancellár nem említette egyértelműen Budapestet, de csak a magyar főváros engedélyezett teltházas meccseket az Eb-n a Puskás Arénában, így ki lehet következtetni, hogy erre gondolt.

 

Erre a megjegyzésre reagált Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy “egyes helyeken” teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket. Köszönjük szépen, értünk, vagyis az “egyes helyek”-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat.

A hvg.hu azonban emlékeztet arra, hogy ugyan valóban gyorsabban indult be nálunk az oltási program, mint sok más helyen, mostanra annyira lelassultak a magyarországi oltások, hogy az Eb sok más rendezőjéhez képest már csak néhány százalékpont a különbség.

Míg az Our World In Data adatai szerint Magyarországon 55,8 százalék kapta meg az első oltását, a többi, teltházat nem vállaló rendező közül Nagy-Britanniában 62, Dániában 51, Olaszországban 51, Hollandiában 50, Németországban 50, Spanyolországban pedig 49 százalék.

Egyértelműen jobban csak Romániánál, Azerbajdzsánnál és Oroszországnál állunk, ahol 24, 18 és 13 százalék kapott eddig első oltást.

 

 

 

Címlapfotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló