2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#kásler miklós #emmi #nyitvatartás

Szigoríthatják az élelmiszerboltok és a patikák nyitvatartását is Kásler Miklós szerint

2021.03.02. 08:10

Az emberi erőforrások minisztere szerint ezt a járvány harmadik hulláma indokolhatja.

A járvány felszálló ágában vagyunk ismét, olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé - nyilatkozta Kásler Miklós a Blikknek a hvg.hu szemléje szerint. Az emberi erőforrások minisztere a lapnak elmondta, hogy a vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást, addig szükség lehet szigorításokra is a tárcavezető szerint.

Nagyon sokféle lehetőség van. Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges"

- közölte Kásler.

 

A miniszter az interjúban elmondta, hogy szerinte Magyarország rendkívül jó érzékkel lépett fel a járvány első fázisában, kivételesen sikeresen zajlott le az első fázis. Beszélt a 16 ezer lélegeztetőgépről is, amelyet 300 milliárd forintért szerzett be a kormány. 

 

"Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma. Szerintem nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. A járvány felszálló ágában vagyunk ismét, készültség van a kórházakban" - mondta Kásler.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló