2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#orbán viktor #pénz #vagyon

Sose legyen rosszabb

Nagy Donát 2021.06.04. 08:50

Hét év alatt 15 milliárd forintot keresett a bérből és fizetésből élő Orbán Viktor családja.

Orbán Viktor múlt pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában úgy fogalmazott:

Újra kell indítani a gazdaságot. Mert azért megviselt bennünket. Nemcsak a vállalkozásokat, hanem bennünket munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom, szóval bennünket is megviselt ez a járvány.

A G7 cikke szerint az Orbán család bérből és fizetésből valóban nem keresett kiugróan sokat, de a családi jövedelemnek vannak más forrásai is. Például Tiborcz István, a miniszterelnök veje 1,2 milliárd forintnyi osztalékot vett ki legfontosabb vállalatából, de Orbán Győzőnek, a miniszterelnök édesapjánakis jutott idén 580 millió forint céges jövedelem. 

dszzs20190315036-e1615788910926-1024x576
Fotó: MTI

 

A lap összesítése szerint Orbán Viktor rokonsága csak az elmúlt nagyjából hét évben igazolhatóan bő 15 milliárd forint bevételhez jutott cégeladásokból, vagy a vállalatoktól felvett nyereségből.

Ez azonban egészen biztosan nem minden, hiszen olykor egy szűkben adják-veszik a cégeket a Fidesz közeli "vállalkozókkal", de a család kisebb cégei is rendre nyereségesek, bár az elmúlt évek milliárdos kifizetéseihez képest elhanyagolható profitot termelnek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló