2023. március 22., Beáta Izolda

Mindenki ügye

#magyar közút #parkoló #térkép #pihenő

Segítség a nyári utazásokhoz: a Közút térképre rakja a gyorsforgalmi pihenőparkolókat

Barna Benedek 2022.07.11. 16:17

A parkolóhelyek számát és az elérhető szolgáltatásokat is feltüntetik az Útinform térképén.

 

Közleményben hívta fel a figyemet a Magyar Közút a hozzájuk tartozó Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciójára, amely a nyári utazások megtervezéséhez jól jöhet: a társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt. A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a közlekedők azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen 

 

A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés ezen a linken linken érhető el, vagy a honlap jobb oldali rétegválasztói közül a "P" ikon kiválasztásával.

 

A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van.

 

A jelekre kattintva további információk is előhozhatók:

– pontosan hol a kihajtó,

– mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen,

– van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra,

– milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben.

 

Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is.

 

A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút üzemeltetőkkel. A közlekedőknek ajánlott tehát még indulás előtt tájékozódniuk az Útinform oldalon nem csak a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, de a tervezett útvonal mentén elérhető pihenőhelyi szolgáltatásokról is a kiszámítható, biztonságos közlekedés érdekében. 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

(Indexfotó: Füzesi Ferenc / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló