2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#béremelés #tanárok

Rendeletben szabályozták a pedagógusok pótlékemelését és 10%-ot tud adni a kormány előlegbe

Csarnó Ákos - MTI 2022.12.17. 10:43

 

10 százalékos pedagógusbér-emelést tud megelőlegezni a kormány, amíg nem kapja meg  Magyarország a neki járó forrásokat, közölte a Belügyminisztérium péntek este.

A kormány többször leszögezte, ahogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés következhet.

A kormány terve, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát. Amennyiben megérkeznek az uniós források, a mostani bérhez képest 2023-ban a mostani 10 százalékos béremelés helyett 21 százalékos, 2024-ben 25 százalékos, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a pedagógusbér-emelés mértéke.

 

A pedagógusbér-emelést egyedül a baloldal veszélyezteti azzal, hogy továbbra is meg akarja akadályozni, hogy hazánk megkapja a neki járó forrásokat – közölték. Hozzátették azt is, hogy a mostani 10 százalékos béremelés 143 146 ezer iskolai és óvodai pedagógust érint, és a kormány 67,6 milliárd forintot biztosít rá.

 

Magyar Közlönyben közben megjelent egy rendelet, amely a tanárok illetményéhez rendelt szakmai pótlékot emeli meg 20 százalékról 32 százalékra.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló