2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Mindenki ügye

#bombariadó #vlagyimir putyin

Putyint emlegetve fenyegethették bombával a magyar plázákat


„Nem élhetek olyan országban, amely a terrorista Putyint szponzorálja, és amelynek az olcsó gáz fontosabb, mint az emberi élet” – állítólag ez állt az üzenetekben.

Bomba van az épületben. Nem élhetek olyan országban, amely a terrorista Putyint szponzorálja, és amelynek az olcsó gáz fontosabb, mint az emberi élet

– a Magyar Hang információi szerint még kedden ez a fenyegető üzenet bénította meg országszerte a bevásárlóközpontokat és valószínűleg a MÁV debreceni igazgatóságát is.

 

Elszaporodtak a bombariadók az utóbbi hetekben: pénteken a különféle plázák mellett fenyegetés érte a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvart. Győrben legutóbb kedden kellett kiüríteni a plázát, akkor is az ország több plázája kapott fenyegetést, és hasonló fenyegetés miatt március végén egyszer az Árkádot ürítették ki.

 

A Magyar Hang egy vidéki pláza névtelenséget kérő munkatársával beszélt, így ismerte meg a keddi üzenet tartalmát.

 

Gmail-es email címről jött az üzenet, délután negyed négy körül. Egy magyar név szerepel a mailcímben, de ez biztosan fiktív. A levelet úgy kaptuk meg, hogy a feladó saját magának küldte el a levelet

– mondta a lapnak nyilatkozó dolgozó (az üzletközpontot valószínűleg titkos másolatként csatolták a címzettek közé). Forrásuk szerint a rendőrség már ismerhette a feladót és az üzenet szövegét, legalábbis nem érte őket meglepetésként a levél tartalma.

 

A konzervatív hetilap azt írja: a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az ügyben.

 

(via Ugytudjuk)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló