2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#egri vár #dobó istván vármúzeum #pünkösd

Pünkösdi forgatag és gyermeknap lesz az Egri várban

Csarnó Ákos 2023.05.23. 15:42

Május utolsó hétvégéje leginkább a gyermekekről és a családokról szól az Egri várban!

 

A vár látogatói által megszokott, hagyományos bemutatóink, tárlatvezetéseink mellett több, kifejezetten a gyerekek számára izgalmas, érdekes programelemmel készülnek.

 

A két nap során egy izgalmas rejtvény várja a családokat, melyet a kiállításokat végigjárva, a részletekre odafigyelve tudnak megfejteni a szemfüles látogatók. A helyes válaszokat leadók között egy ajándékcsomagot, majd október végén pedig, a jövő évi Végvári Vigasságokra szóló belépőt sorsolnak ki a szervezők.

 

A legkisebbeket a már jól megszokott játszóházzal, pünkösdi ügyességi hárompróbával, fejdísz készítéssel, és a Tulipánból lett királyfi történetén alapuló, interaktív mesefoglalkozással várják mindkét napon. A nagyobbacskák kipróbálhatják az íjászkodást, hétfőn pedig a Bajvívó Magyarokkal kalárist, nádidudát és nemezlabdát is készíthetnek, illetve kikapcsolódhatnak a népi játékokból álló betyártanyán is!

 

Nem telhet el a hétvége hagyományőrző csapat jelenléte nélkül az Egri várban! Ezúttal a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesület avatja be az érdeklődőket a török gasztronómiába, hiszen ha elég bátrak, hogy megközelítsék őket, az is kiderül, hogy mi van a findzsában! Emellett a muszka készítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek segítségükkel.

 

Szintén hétfőn, két alkalommal lesz lehetőség arra, hogy megismerjék Gárdonyi Géza titkosírását, mely tudással felvértezve a Magyar Géniusz Kiállítás kapcsán meghirdetett játék rejtvényét is megfejthetik! A jó megoldást beküldők között szintén családi belépőjegyeket sorsolnak ki a későbbiekben.

 

Természetesen nem maradnak el a közkedvelt fegyver-és viseletbemutatók sem. Ha a vitézek által elmondottakra jól figyelnek, és az általuk feltett kérdésekre jól válaszolnak, kizárólag az Egri várban látható mozifilmre, az Eger 1552 című alkotás megtekintésére is nyerhetnek egy-egy belépőt!

 

Jó, ha tudják, hogy a családok kedvezményes, családi jegyet válthatnak. A megváltott belépőjegy nem csak az Egri várba, és az ott található kiállítások megtekintésére szolgál, de érvényes a Gárdonyi Géza Emlékmúzeumban és a Ziffer Sándor Galériában is!

 

indexkép: Egri vár facebook

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló