2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#közvélemény-kutatás #népszavazás #pedofiltörvény #homofóbia

Publicus: A Fidesz-szavazók többségének bármilyen bugyuta kérdést fel lehet tenni, elmennek a népszavazásra

Nagy Donát 2021.08.09. 07:21

Sokan azt ikszelik majd be, amit Orbán Viktor mond.

A magyarok csaknem harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik – derül ki a Publicus július végi közvélemény-kutatásából, írja a Népszava.

A lap szerint a megkérdezettek 42 százaléka szerint létező veszély, hogy az óvodákban és az iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak az LMBTQ szervezetek.

Orbán Viktor "gyermekvédelminek" mondott, de valójában a melegek ellen irányuló népszavazási kezdeményezéséről meglepő módon az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek (90 százalék), mint a kormánypártiak (75 százalék).

survey-1594962_1280
Fotó: Pixabay

 

A Fidesz-hívők 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzék elsöprő többsége (87 százalék) szerint ez csupán politikai akció, a választási kampány része.

A mostani számok alapján a fideszesek 78, ellenzékiek 27 százaléka venne részt az erről szóló népszavazáson.

A Népszava megbízásából készült felmérésben a Karácsony Gergely által benyújtott népszavazási kezdeményezésről is megkérdezték a szavazókat. A válaszadók 58 százaléka ellenzi a Fudan beruházást, még ennél is többen (77 százalék) mondanak nemet az autópályák üzemeltetésének magánkézbe adására. Míg a megkérdezettek 58 százaléka támogatja hazánk csatlakozását az Európai Ügyészséghez, 71 százalék helyesli az álláskeresési támogatás idejének 3 hónapról 9 hónapra emelését, s még ennél is többen 82 százalékuk biztosítana ingyenes antigéntesztet a hatvan év felettieknek.

 

A pártpreferenciák szerinti megosztottság itt is tetten érhető. Míg a kínai egyetem építését a fideszeseknek a harmada ellenzi, az ellenzékiek viszont a 91 százaléka. Az autópályák koncesszióba adását ugyanakkor még a kormánypárti szavazók több mint kétharmada is ellenzi. A kormánynak figyelmeztető jel lehetne, hogy a felmérés szerint a fideszesek közül jóval többen támogatják az uniós ügyészséghez csatlakozást (43 százalék) és az álláskeresési támogatás meghosszabbítását (60 százalék), mint amennyien ellene vannak (28, illetve 34 százalék).

Ugyanakkor a magyar választók általában már nem a tények, hanem saját érzelmeik alapján szavaznak a választásokon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló