2023. január 30., Martina

Mindenki ügye

#kamionstop

Péntek estétől kedd estig lesz érvényben a kamionstop a hosszú hétvégén

Nagy Donát 2022.03.11. 07:20

Az autós forgalomé lesz a főszerep.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel pénteken.

 

A kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig és a munkaszüneti napokon azonos időtartamban alkalmazandó, azonban a közlekedésért felelős miniszter egy új rendelkezés szerint a korlátozást legfeljebb két nappal kiterjesztheti.

 

Az ITM megjegyezte, a covidintézkedések megszűntetése után sokan kerekedhetnek fel személyautóval vagy buszon rokonlátogatóba, kirándulni a hosszú hétvégén.

A kamionstop miatt bár jóval kevesebb tehergépkocsi közlekedik majd mind a négy napon, azért persze lesznek kivételek.

A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így nem hátráltatja, késlelteti az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományok célba juttatását sem – áll a közleményben.

 

Címlapkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló