2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#novák katalin #pedofília #elnöki kegyelem

Pedofil-kegyelem-ügy: törvénymódosítási kezdeményezés a parlamentben

Csarnó Ákos 2024.02.06. 09:35

 

Az LMP az Igazságügyi Minisztériumnak már megküldött közérdekű adatigénylésen túl, törvénymódosítást is kezdeményez a Parlamentben Novák Katalin újabb botrányos, pedofilbűncselekményekben részt vevő elítéltet felmentő kegyelmi döntése után. 

 

A törvénymódosításunk értelmében nagykorú elkövető esetében mindig nyilvánosnak kell lennie a kegyelem tényének. Továbbá számos kiemelt bűncselekményi körben - így többek között: élet elleni, szexuális, gyermekek sérelmére elkövetett, emberiesség elleni, közbizalom elleni bűncselekmények - a kegyelem megadása esetén a határozatnak a miniszteri előterjesztési indokolással együtt nyilvánosnak kell lennie, ahogyan az eljárási kegyelmi döntéseknél is, ha azokat jóváhagyta az államfő. 

Bízunk benne, hogy az Országgyűlés képviselői nem Novák Katalin államfőt, Varga Judit bukott igazságügyi minisztert vagy - talán ami ennél is súlyosabb - a pedofil bűncselekményben részt vevő elítéltet fogják védeni, és megszavazzák az LMP javaslatát. 

indexkép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló