2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#budapest #ukrajna #keleti pályaudvar #orosz invázió

Óvodát nyitottak az Ukrajnából érkező menekülteknek a Keleti pályaudvaron

Kovács Dávid 2022.03.14. 11:35

A rendőrök is gyakran dicsérik az itt dolgozó önkéntesek munkáját.

"Gyereksarok-Keleti" néven egymást nem ismerő önkéntesek egy csoportja gerillaóvodát alakított ki a Keleti pályaudvar épületében.

Ez a csoport azért jött létre, hogy a menekült gyermekek és anyukájuk számára egy barátságos környezetet biztosítsunk. (...) Rendőröktől kezdve, adományozókon keresztül mindenki dicséri ezt a sarkot, és a legjobb kezdeményezésnek tartják az egész pályaudvaron

– írják az azonos nevű Facebook-csoportban.

 

A Telex cikke szerint a Keletiben nyitott gyereksarok tárgyi adományokból jött létre, a „Keleti oviban” az önkéntesek célzottan tudnak segítséget nyújtani az anyukáknak, lehet pelenkázni, szoptatni, bilit használni. Bár a közösség napról napra nő, a helyszínen szívesen veszik azok jelentkezését, akik be tudnak ugrani – írják.

 

Ha valaki segíteni szeretné a gyereksarok működését, akkor ezt a posztot érdemes elolvasnia. Ha valaki további információkra és képekre kíváncsi a "Keleti ovival" kapcsolatban, annak ezt a bejegyzést is érdemes megnéznie.

 

 

(Indexkép: Gyereksarok-Keleti Facebook-csoport)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló