2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #idős

Orvostanhallgatókat rendelnek ki azokhoz az idős emberekhez, akik még nem oltatták be magukat

Nagy Donát 2021.07.24. 19:31

A cél a meggyőzésük lesz az oltás fontosságáról.

Egészségügyi hallgatók keresik majd fel azokat a 60 évnél idősebb embereket, akik eddig még nem oltatták be magukat – írja a Telex.

Ezek a hallgatók próbálják majd meggyőzni őket arról, hogy kérjék a vakcinát, és aki már legalább tíz féléve tanul az egyetemen, az be is adhatja ezeknek az embereknek az oltást.

A rendelet szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hetente tájékoztatja a belügyminisztert és az adott háziorvost azokról a 60 pluszos emberekről, akik még nincsenek beoltva. Ekkor megadják a különféle személyes adatokat is, köztük a lakcímeket. Az egészségügyi képzést adó egyetemek szintén átadnak egy listát, amin a kirendelhető hallgatóikat sorolják fel.

A felkeresett beoltatlan személy elutasíthatja az oltást, de azt írásban kell megtennie.

Ha kéri az oltást, akkor is regisztrálnia kell rá, legkésőbb akkor, amikor beoltják. Online vagy papíron is regisztrálhat. Az oltást a hallgatók háziorvos vagy az egyetemek által kijelölt orvos felügyelete mellett be is adhatják az idős embereknek. Ha igényli, a hallgató ellátásáról és szállásáról a kormányhivatal gondoskodik, munkájukért pedig pénzt is kapnak.

 

A cikk megjegyzi, hogy a kormány korábban már többször mondta, akciót indítanak a még be nem oltott 60 felettiek körében, ezért aztán felkeresik őket. György István, az országos oltási munkacsoport vezetője pénteken azt mondta, 65 év felett még 470 ezren nem éltek az oltással.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló