2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#demonstráció #mezőgazdaság #gazdatüntetés

Országos gazdatüntetés jöhet a nyáron

Barna Benedek 2022.07.17. 11:40

A Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke szerint több városban is felvonulnának, hogy felhívják a figyelmet az általános állapotok tarthatatlanságára.

 

Országos gazdatüntetést hirdetett idén nyárra Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke – írta meg a Magyar Hang.

 

A képviselő a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy eddig 1500-an jelezték, hogy részt vennének az eseményen, melynek során először Budapestre, majd különböző vidéki városokba vonulnának a gazdák.

 

Szabó Bálint azt is hozzátette:

nem egy bizonyos döntés ellen tiltakoznak, hanem az általános állapotok tarthatatlanságára kívánják felhívni a figyelmet, úgymint az aszály és jégkárok elleni védelem hiányára, a kamarák nem megfelelő űködésére, valamint az új rezsiszabályozás gazdálkodókra gyakorolt hatására.

A képviselő szerint egyébként Parragh László iparkamarai elnök katával és kisvállalkozókkal kapcsolatos kijelentései lökést adtak a tünetétés gondolatának megszületéséhez (Parragh már régóta szorgalmazta a kisvállalkozók tételes adójának átalakítását, a szigorítás miatti felháborodás és tüntetés kapcsán pedig azt mondta, "ostobaság", hogy ne lett volna egyeztetés az új törvényről).

 

Mint az Agroinform írja, Szabó Bálint a Likvid Kontroll Kft. nevű Facebook oldalán közzétett posztban is beszámolt a gazdatüntetésről, és a bejegyzést már több ezren megosztották.

 

Sokan követendő példaként emlegetik a poszt alatt az immár hetek óta forrongó holland gazdatüntetést (Hollandiában azért kezdtek demonstrálni, mert a kormány 2030-ig szeretne olyan nitrogén-kibocsátási klímacélokat elérni, amelyek farmok felszámolását vonnák maguk után).

 

 

(Az indexképen egy 2015-ös balmazújvárosi tüntetés a helyi földadó bevezetése ellen; Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló