2023. szeptember 30., Jeromos

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #orbán viktor #interjú #húsvét

Orbán: nem lesz kötelező az oltás, mert demokráciában élünk, a magyarok szabadságszeretőek

ugytudjuk.hu 2021.04.02. 08:19

A miniszterelnök szerint nagy baj lehet lehet a húsvéti locsolkodásból, úgyhogy vissza kellene venni a családi ünneplésekből.
Nagypénteken se maradhatott el a miniszterelnöki rádióinterjú a közmédiában. Orbán Viktor kezdésként elmondta, a locsolkodás, családi összejövetelek ugyan szokásban vannak húsvétkor, de ebből kéne most visszavenni, mert nagy baj is lehet belőle, főleg azoknál, akik nincsenek beoltva.

Csütörtökön 260 beteg elhunyt, s több mint 9000 új fertőzött van - közölte a miniszterelnök, aki szerint az oltottak száma a beoltottak száma több mint 2,156 millió, s 863 ezer embert oltottak be másodszor is.

A nyugati vakcinák érkezése terén van elakadás, a keletiek rendesen érkeznek, de most már remélhetőleg a nyugatiak is jönni fognak – mondta Orbán Viktor. Mindegy hogy a macska fekete vagy fehér, fogja meg az egeret – utalt rá: nem számít, honnan jön a vakcina, amennyiben hatékony.

 

Egy brit elemzés szerint a gazdasági, tudományos fejlesztések nyugatról keletre fog eltolódni. A britek jók a hasonló elemzések készítésében, így már ők is arra készülnek, hogy erre a változásra készen álljanak. Ez lefordítva a vakcinák nyelvére: a keleti vakcinák is hatékonyak, minél többet kell beszerezni belőle – mondta Orbán Viktor.

orbán kossuth1

A miniszterelnök hozzátette, hogy húsvét után egy-két nappal megváltozhat az üzletek nyitva tartása, mert akkor elérjük a két és félmillió beoltottat. Ezután április 19-én nyithatnak a tanintézmények. A hárommilliós határ elérése utáni intézkedésekről pedig a kormányfő jövő péntekre ígért tájékoztatást.

– Ez egy demokrácia. Én házam, én váram, erre a magyarok nagyon kényesek, szabadságszeretőek vagyunk. És ha valamiről azt gondoljuk, hogy jó is, de azt érezzük, hogy rá akarnak minket kényszeríteni”, akkor annak ellenállnak a magyarok. Így a felnőtteknek nem lehet előírni a kötelező oltást, „nem járható út”, de el tud olyat képzelni, hogy például a gyerekeknek igen - mondta a műsorvezető kérdésére Orbán.

A miniszterelnök szerint a magyar baloldalnak nem elég a történelem, ők mindig valakire akarnak támaszkodni: hol Moszkvára, hol Brüsszelre. Ez a politika létezik. Orbán azt mondta: ő magyarokban, a magyar tudásban bízik. Így ezért is nem követi a világ egyik vagy másik oldalát. A miniszterelnök a világot úgy szeretné berendezni, ami a magyaroknak jó, ami kényelmes, és az olyan törekvéseket, amelyek ezt megakadályoznák el kell hárítani, ha keletről, ha nyugatról jön.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló