2023. december 11., Árpád

Mindenki ügye

#paks ii #atomerőmű

Orbán Viktor: ha nem épül meg Paks2, azt a magyarok fogják megfizetni

Jövő TV 2022.03.05. 15:20

Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Európai Unió számtalan szankcióval sújtotta Oroszországot és elképzelhető, hogy Magyarország kész a Roszatommal kötött szerződést is felbontani -írta a Jövő TV. Szombat délelőtt Orbán Viktor az Agrárkamara évadnyitóján elmondott beszédében azonban már máshogy fogalmazott.

 

Több olyan napirendi pont volt a héten az Európai Parlamenti gyűlésen, mely közvetlenül magyar ügyeket érintett, ezt pedig Ujhelyi Istán szúrta ki. A módosítások, amit megszavazott a Fidesz:

 

Haladéktalanul tiltsák be az orosz ellenőrzés alatt álló beruházási alapok és bankok, például a Nemzetközi Beruházási Bank unióbeli működését.

 

Ez pedig a paksi bővítésre vonatkozik:

 

Szüntessenek be az Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival való együttműködést, így az Oroszországgal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében folytatott együttműködést, valamint szüntessék meg vagy vonják vissza a Roszatom valamennyi leányvállalatának működési engedélyét.

 

Az Agrárkamara évadnyitója elmondott beszédében szombat délelőtt azonban már úgy fogalmazott a miniszterelnök, hogy “ha nem épül meg a Paksi atomerőmű, akkor azt Önök fogják megfizetni“, azaz láthatóan a történtek ellenére nem mondanak le az orosz beruházásról.

 

Ráadásul Orbán Viktor mindezt úgy keretezte, hogy az atomerőmű az ország szuverenitását segíti elő, pedig az atomerőmű működése egyértelműen az Oroszországtól való függőséget erősíti – arról nem is beszélve, hogy a Baranya megyei Bodára tervezett atomtemető kérdésében sincs sem társadalmi, sem szakértői konszenzus.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló