2021. April 12., Gyula

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #orbán viktor

Orbán szerint mindjárt meglesz a 2.5 millió beoltott. Jöhet a lazítás április 8-tól?

2021.4.4. 8:34

Az egy hete kiadott kormányrendelet szerint igen.

Az előző hétvégén jelent meg a Magyar Közlönyben több rendelet az új koronavírus-szabályokról, amelyek között egyebek közt az is szerepelt, mi lesz, ha már 2.5 millió embernek beadták a koronavírus elleni oltás első adagját.

oltás_mti
Fotó: MTI

A rendelet április 8-át és a 2.5 millió beoltottat jelölte meg, amikor egyebek közt a kijárási tilalom időszaka este 10 óra és reggel 5 óra között lesz, az üzletek kötelező zárva tartási időszaka pedig 21.30 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Ekkortól lehet az is érvényes, hogy a tíz négyzetméteres vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat, a tíz négyzetméternél nagyobb vásárlóterű helyeken az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.

 

Hogy ez tényleg így lesz-e, az még kérdéses, mindenesetre a miniszterelnök mai bejelentése kapcsán erre is lehet következtetni. Orbán Viktor miniszterelnök húsvétvasárnap reggel meglátogatta a Hungaropharma X. kerületi telephelyét, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok az oltópontokra.

 

A miniszterelnök a helyszínen készült videójában, amely a közösségi oldalán látható, elmondta: az oltásnál mindig az ápolónőkre és orvosokra gondolunk, pedig kellene gondolnunk a rakodómunkásokra, pilótákra, sofőrökre, anyagkiadókra is, hiszen az ő munkájukkal kezdődhet meg az oltás.

 

"Ezt a munkát minden hajnalban elvégzik. Ma is így van, és jó esélyünk van arra, hogy ha holnap és holnapután is rendben mennek a dolgok, akkor a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott" - fogalmazott Orbán Viktor.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló