2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#Fidesz #demográfia

Orbán: a Nyugat nem akarja fenntartani önmagát

2021.09.23. 17:05

A nyugati baloldal támad.


Míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, "egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön a Várkert Bazárban.

 

A kormányfő kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció lefontosabb dimenziója - fűzte hozzá.


Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés - hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve: Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik - jelentette ki.

 

Orbán szerint a magyar kormány védekezni kényszerül, mert „a nyugati baloldal támad”. Ezután az alkotmányból idézett és kiemelte „a keresztény kultúrán alapuló nevelést” emeli. Idézte a szerinte „a legtöbbet támadott” passzust is: „Az apa férfi, az anya nő”. „A gyermekvállalás öröm” és áldozat. „Lemondással jár” – mondta Orbán, hangsúlyozva, hogy ez az áldozat megéri.

 

(indexkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló