2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #emberi erőforrások minisztériuma #kötelező oltás

Oltatlan pedagógus nyert pert az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben

Kósa András/Azonnali.hu 2022.05.03. 17:44

Semmilyen konkrét indokkal nem támasztotta alá Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkár, hogy miért utasítja el egy pedagógus mentesítési kérelmét a kötelező oltás alól, ezért a bíróság új eljárásra kötelezte a minisztériumot.

azonnalipp
A Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma keddi ítéletével helyt adott egy oltatlan pedagógus keresetének, aki arra kérte az EMMI-t, hogy mentesítse a kötelezően elrendelt COVID-oltás alól. A bíróság egyben megsemmisítette Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár határozatát, amiben elutasította az említett pedagógus mentesítési kérelmét, és új eljárásra kötelezte a minisztériumot – közölte nemrég közösségi oldalán Schiffer András, az érintett pedagógus jogi képviselője.

 

 

A bíróság az EMMI-t új eljárás lefolytatására utasította.

Az oltatlan pedagógus egészségi állapotára (magas vérnyomás, diabétesz) hivatkozva, azt igazolva, még januárban kérte a mentesítését a kötelező oltás felvétele alól.

Az ügyvéd szerint köznevelési államtitkár a kérelmet a következő, „veretes” indokolással utasította el:

A rendelkezésre álló adatok, valamint a kérelemhez mellékelt iratok alapján, továbbá tekintettel arra, hogy annak támogatását elvi állásfoglalásában járványügyi szempontból az Operatív Törzs sem javasolta, kérelme elutasításáról döntöttem”.

Csakhogy, mint Schiffer András írta, az Operatív Törzs állásfoglalása nem nyilvános, azt sem ők, sem a bíróság nem ismerte, ráadásul

semmiféle logikai összefüggés kibontására nem vetemedett az államtitkár a becsatolt orvosi papírok és az ún. elvi állásfoglalás között. Innentől pedig – a nyilvánvalóan szakmányban legyártott – közigazgatási határozat egész egyszerűen felülbírálatra alkalmatlan”.

Schiffer András szerint a történetnek „az a tanulsága, hogy bármit talán mégsem tehet meg az állam még járványhelyzetre hivatkozással sem a polgáraival”.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló