2022. október 6., Brúnó Renáta

Mindenki ügye

#gyurcsány ferenc #békemenet #cöf #felvonulás

Bombasztikus hír: több év kihagyás után idén újra vonul a Békemenet

Barna Benedek 2021.06.24. 17:26

Bayer Zsolt szerint a mérges és ideges kormánypárti szavazók követelésére szervezik a felvonulást.

A Fidesz kedvenc civil szervezetének, a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF) az elnöke, Csizmadia László csütörtökön tartott budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 2021. október 23-án újabb Békemenetet tartanak – számolt be az MTI.

 

A dátumválasztás jelentősége, hogy akkor lesz a 2006-os tüntetések 15. évfordulója, így a CÖF fontosnak tartja megemlékezni az úgynevezett "gyurcsányi állami terrorról". Csizmadia drámai kijelentése szerint a Békemenettel emlékeztetni akarnak mindenkit "a magyar történelem egyik legsötétebb időszakára", az őszödi beszédre és az azután történtekre.

 

A szervezők emelett arra is fel akarják hívni a figyelmet, hogy "a terror irányítója", Gyurcsány Ferenc "újra a hatalomba készül" – jelentette ki a CÖF-elnök, megismételve a kormánypárti politikusok utóbbi időben úton-útfélen hangoztatott állítását, miszerint az ellenzéki összefogás kizárólag Gyurcsányról szól.

bekemenet-mti-sóki-tamás
A 2018-as Békemenet (Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Bayer Zsolt kormánypárti újságíró a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: annak a hatalmas, a Fidesz-KDNP mögött álló "mérges és ideges szavazóbázisnak" a követelésére szervezik meg a Békemenetet, amely úgy érzi, hogy folyamatosan provokálják, és ebből elege van.

 

A hír kapcsán a Demokrata felidézte: 2012 januárjában tartották az első Békemenetet, a híres "Nem leszünk gyarmat" jelszóval, válaszul az Orbán-kormányt ért "hazai és nemzetközi támadásokra". Azóta hétszer vonultak a Fidesz-KDNP szimpatizánsai, utoljára három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló