2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#időjárás

Nyárias idő várható a hétvégén elszórtan záporral, zivatarral

Csarnó Ákos - Időkép 2023.05.26. 07:42

 

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északias szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10 és 16, délután 23 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

 

Szombaton sok napsütés várható, de hajnalban a Dunántúlon helyenként lehetnek záporok, esetleg zivatarok, míg délután a keleti, a délkeleti és a déli határ közelében alakulhat ki néhol átmenetileg záporos csapadék, egy-egy helyen akár zivatar is. Az északias szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délután délkeleten és délen erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon átmenetileg elszórt záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél, de zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. 23 és 28 fok közé melegedhet napközben a levegő.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló