2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #érettségi

Nincs kiskapu azoknak a diákoknak, akik koronavírus miatt nem tudnak érettségizni májusban

2021.04.28. 08:07

Nem kapnak külön elbírálást azok a diákok, akik koronavírus miatt hagyják ki az érettségit - derül ki a válaszból, amit az Oktatási Hivatal az Eduline-nak küldött. Idén sem lesz kiskapu annak, aki nem tud elmenni a májusi írásbeli érettségire, pedig valószínűleg lesznek olyanok, akik azért nem mehetnek érettségizni, mert koronavírus-fertőzöttek vagy kontaktszemélyek. Az Eduline, a HVG oktatási szakportálja az Oktatási Hivatalt kérdezte arról, hogy ők számíthatnak-e más elbírálásra, és az a válasz érkezett:

„A 2021. május-júniusi vizsgaidőszak speciális rendjét meghatározó kormányrendelet szerint ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell.”

Vagyis legkorábban októberben lehet újra próbálkozni. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most felvételizne egyetemre vagy főiskolára, az az őszi félév kezdésére nem juthat be oda, ha kihagyja az érettségit a koronavírus miatt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló