2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#koronavírus #németország #negyedik hullám

Németország már most elkezdte szervezni a harmadik oltás beadását

Nagy Donát 2021.07.10. 16:24

Sok másik országhoz hasonlóan ott is újra emelkednek az esetszámok, többen még az első oltást sem adatták be.

Két adag védőoltás beadása után egy frissítő oltásra is szükség lehet a koronavírus-járvány megállításához Németországban a szövetségi kormány szerint, írja az Euronews.

 

A cikk szerint a Pfizer/BioNTech vakcinafejlesztői közölték, hogy megkezdték a frissítő oltásnak szánt egyadagos termékük bevezetésének előkészítését, Angela Merkel kancellár és Jens Spahn egészségügyi miniszter pedig szintén el is kezdte az egyeztetést a harmadik oltásról.

DROTI20210708007
Illusztráció. Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 8-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

A német polgárok biztosak lehetnek abban, hogy "az immunizáció első hulláma" után a frissítő oltáshoz is lesz elég vakcina

– hangzott el a berlini tájékoztatón.

A Euronews megjegyzi, hogy sok országhoz hasonlóan több járványügyi adat is romlott péntekre Németországban. A napi új regisztrált fertőződések száma heti összevetésben sorban negyedszer, az utóbbi hét nap alatt pedig hatodik alkalommal emelkedett.

Az már biztos, hogy nem lesz egyszerű megbirkózni a vírus delta nevű [korábban indiai – a szerk.] variánsával, amely dominánssá vált Németországban

– mondta Sebastian Gülde a járvány újbóli felerősödésére vonatkozó kérdésekre.

 

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerint a korábbiaknál jóval fertőzőképesebb delta variáns terjedése miatt a 12-59 éves korosztályban legalább 85 százalékos, a 60 felettieknél 90 százalékos átoltottság szükséges újabb járványhullám elkerüléséhez. Azonban az oltási kampány az utóbbi napokban lassult. A szövetségi kormány pénteki összesítése szerint az előző hét napon átlagosan 649 583 adag oltást adtak be naponta. Ez a szám június közepén még 800 ezer felett volt.

 

Legalább egy adag védőoltást a lakosság 57,9 százaléka – 48 180 450 ember – kapott. Teljes oltással a lakosság 41,5 százaléka – 34 490 355 ember – rendelkezik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló