2021. April 12., Gyula

Mindenki ügye

#koronavírus #elhunytak

Nem volt alapbetegsége a koronavírus 30 éves áldozatának

2021.4.3. 15:51

Mindössze harmincéves volt a koronavírus legfiatalabb, a nyilvántartás szerint a 21 286-ik áldozata – derült ki a koronavirus.gov.hu oldalról. A fiatal férfinak nem volt ismert alapbetegsége - írta az Index.

 

A legidősebb áldozat ugyancsak férfi volt, viszont 97 évet élt, igaz, élete alkonyán szív-, cukor- és magasvérnyomás-betegsége mellett veseelégtelensége is volt.

 

Nyolc áldozat nem érte meg az 50-ik életévét, közülük egy 43 éves nő és egy 47 éves férfi ugyancsak ismert alapbetegség nélkül, egy 47 és egy 48 éves férfi magasvérnyomás-betegséggel, egy 44 éves férfi cukorbetegséggel, fekélyes vastagbélgyulladással, valamint egy 46 éves férfi magasvérnyomás-betegséggel, szívbetegséggel, cukorbetegséggel, ízületi betegséggel, elhízással, továbbá szorongásos zavarral, míg egy 49 éves férfi kóros elhízással küzdve halt bele a betegségbe. Egy 48 éves nő alapbetegségeként szintén elhízást tüntettek fel.

 

A szombat reggeli adatok szerint egyébként főleg az ötvenes és hatvanas korosztályban pusztított a koronavírus-fertőzés. Az összesen 242 halottból

24 volt 50 és 60 év közötti, és közülük egy 53 és egy 58 éves férfinak, továbbá egy 54 éves nőnek nem volt korábban ismert alapbetegsége. A halottak közel negyede, 56 ember volt 60 és 70 év közötti.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló