2022. augusztus 14., Marcell

Mindenki ügye

#karácsony gergely #előválasztás #ellenzék #márki-zay péter

Nem szerepelhet együtt Karácsony és Márki-Zay neve az előválasztási szavazólapon

Fehér Buda 2021.10.05. 15:27

Már nyomdában van a szavazólap, nem tud együtt indulni Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.

 

Hivatalosan nem tud együtt indulni az előválasztás második fordulóján Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, írja a Telex. A lap értesülései szerint ugyanis már nyomdába küldték a szavazólapokat, amelyeken

 

– Dobrev Klára
– Márki-Zay Péter
– Karácsony Gergely

 

sorrendben szerepelnek majd a miniszterelnök-jelöltek.

 

Az előválasztás első fordulója után kérdéses volt, hogy milyen formában indul majd a második fordulóban Karácsony és Márki-Zay. A két jelölt hétfőn arról döntött, hogy egy politikai szövetségként indulnak majd, a szavazáson pedig két egyenrangú félként vesznek majd részt. Karácsony és Márki-Zay az Országos Előválasztási Bizottságtól ezért azt kérte, hogy ne egymás alatt, hanem egymás mellett szerepeljen majd a nevük az előválasztáson. 

márki-karácsony-face
Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A jelöltek ötletére Dobrev az ATV műsorában reagált, ő zavarosnak tartotta az ötletet, és elmondta, hogy nem lehet azt menet közben kitalálni, hogy "tandemben indulnak".

 

A Telex szerint így Karácsony és Márki-Zay előtt már csak egy lehetőség maradt nyitva, mégpedig az, hogy egyikük visszalép a másik javára. A szavazólapon ugyan még mindkét jelölt neve ott lesz, ám a visszalépő nevét a szavazás napján, kézzel fogják lehúzni. 

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy végül melyikük lép majd vissza, de Karácsony vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy ő csak akkor lépne vissza, ha elütné a villamos. Márki-Zay ugyanakkor már arról beszél, hogy ha Karácsony nem hajlandó félrerántani a kormányt, akkor majd ő fogja. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló