2021. május 6., Ivett Frida

Mindenki ügye

#zöldfül #állatvédelem #oroszlán

Nem kéne piszkálni az oroszlán bajszát

Nagy Donát 2021.05.03. 10:06

Megtiltanák az oroszlánok tenyésztését vadászat és kölyöksimogatás céljára Dél-Afrikában egy új tervezet szerint.

A javaslat azután készült, hogy közzétették a fogságban tartott oroszlánok tenyésztésének sok vitát kiváltó gyakorlatáról két éven át készült tanulmány eredményeit - számolt be róla a BBC hírportálja az MTI szerint.

 

A dél-afrikai kormány elfogadta a szakértői testület javaslatait, melyek a vadászati ipar haragját válthatják ki.

A jelentés kimondta: meg kell állítani az oroszlánok szaporítással és fogságban tartással folyó háziasítását. Nem akarjuk a fogságban tenyésztésüket, vadászatukat, a kölyöksimogatást, az állatok kihasználását

- mondta Barbara Creecy környezetvédelmi miniszter.

lion-3012515_1280
fotó: Pixabay

A vadon felnőtt oroszlánok szabályozott vadászata azonban folytatódhat - tette hozzá. Az oroszlánvadászat a turizmus bevételeinek jövedelmező forrása. A szakértői testületnek az volt a feladata, hogy tekintse át az oroszlánokra, leopárdokra, orrszarvúkra és elefántokra vonatkozó szabályozás. A felhalmozott orrszarvútülök- és elefántagyar-készletekről azt javasolták, tárgyaljanak más afrikai országokkal, mielőtt eldöntenék, mi legyen a sorsuk.

 

Becslések szerint az országban több mint 8 ezer oroszlánt tartanak fogságban, ezzel szemben vadon csak mintegy 3500 él. A World Animal Protection nevű állatvédelmi jótékonysági szervezet a vadvilág győzelmeként ünnepelte a bejelentést.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló