2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #orvos

Nem kaptak tájékoztatást az orvosok a negyedik oltással kapcsolatban

Székely Zoárd 2022.01.19. 08:30

A kormányzati propaganda ellenére az oltópontok többsége kivár.

Az orvosokat is zavarba hozta a negyedik oltást szorgalmazó kormányzati propaganda, miután a szakemberek sem kapták meg a lebonyolításhoz várt segítséget – számolt be róla a Népszava.

 

A lap emlékeztet: a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, bárki megkaphatja a negyedik oltást orvossal való konzultáció alapján, és rövid időn belülre ígért erről szabályozást. A kormányzati honlapon azóta azt írják, bárki megkaphatja a negyedik oltást, aki négy hónapnál régebben kapott oltást, de a regisztrációs oldalon még nem lehet rá jelentkezni.

Kormányinfó: jön a negyedik oltás, átalakul a védettségi igazolvány, csak az oltottak számítanak védettnek

Itt az év első kormányinfója, amit ezúttal a hagyományos felállás, azaz Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tart. Rövidülő karantén, átalakuló védettségi "A negyedik hullám már leszálló ágban lenne, de az omikron variáns ismét emelkedni kezdett, ez azt jelenti, hogy a következő napokban hetekben jelentősen emelkedni fog a megbetegedések száma - mondta el Gulyás Gergely.

Az oltási akció egyik helyszínén arról számoltak be, hogy a bejelentés óta nem kellett oltaniuk, és abban bíztak, hogy csütörtök előtt megkapják az útmutatást, ám az nem érkezett még meg.

Már több beteg érkezett negyedik oltásra, de elküldték őket, mert nem tudtak felelős döntést hozni szakmai eljárásrend hiányában, az orvosok pedig nem vállalták a felelősséget.

Mi van, ha valakinek három különböző oltása volt, akkor vajon mit adhatunk negyediknek? Vagy három egyforma volt, vagy kettő azonos és csak a harmadik különbözik, akkor melyik következhet?

– vetette fel az egyik budapesti oltópont vezetője.

 

Egy nagy budai kórház oltópontjánál is hasonlóan nyilatkoztak, ők is várják a szakmai eljárásrendet vagy a kezelőorvosi ajánlást. Az intézmény vezetője telefonon iránymutatást is kért a kormányhivataltól, ahol azt tanácsolták: ne bonyolítsák túl, aki kéri a negyediket, annak adják be.

 

Egy háziorvos pedig arról beszélt, hogy egy délelőtt alatt körülbelül száz nem fogadott hívást kapott, és mivel 130 beteget fogadott személyesen, alig néhányuk visszahívására maradt energiája.

 

 

Címlapfotó: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló