2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#bántalmazás #lúgos orvos

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a lúgos orvosként ismertté vált férfit a bíróság

Farkas Bazsi 2024.03.08. 12:36

A védő fellebbezett a döntés ellen.

 

A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. március 8-án megtartott meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra azt az orvost, aki a volt barátnőjét a szakítás miatt lúggal öntötte le - áll a bíróság szerlesztőségünknek küldött közleményében.

 

A sajtóban megjelentekkel szemben a büntetés-végrehajtási bíró nem „kedvezménytárgyalást” tart akkor, amikor az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról dönt, hanem – főszabályként – az elítélt meghallgatása és a rendelkezésre álló iratok alapján hozza meg döntését, ahogyan az jelen ügyben is történt.

 

A meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött tehát abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Mindezek alapos mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra.

 

A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

 

Renner Erikát, korábbi barátja az akkor a Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatójaként dolgozó, Bene Krisztián 2023 márciusában támadta meg otthonában. A férfi a nőt megkötözte, elkábította majd nemi szervére maró lúgot öntött. Az elkövetőt 2018-ben jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Mellékbüntetésül örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

 

Az akkori ítélet alapján Bene jó magaviselet miatt legkorábban hét és fél év után szabadulhat, amiből leszámították az előzetesben letöltötte 19 hónapot, vagyis idén március 28-án engedték volna szabadlábra. A mai döntéssel derült az ki, hogy az elkövetőt a bíróság nem fogja szabadlábra engedni. 

 

indexkép: Getty Images

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló