2023. június 9., Félix

Mindenki ügye

#ferenc pápa #semjén zsolt #áldás

Néhány ezer forintért rendelhető pápai áldással gizdáskodott Semjén Zsolt a Facebookon

Kovács Dávid 2022.08.10. 09:12

Bárki kérhet ilyet, 18 és 26 euró közötti összeget kell érte fizetni egy vatikáni oldalon.

Kedves meglepetés

– ezekkel a szavakkal újságolta el kedden Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és tárca nélküli miniszter, hogy hatvanadik születésnapja alkalmából apostoli áldásban részesítette Ferenc pápa. A KDNP elnökére mennyei kegyelmet kérő dokumentum fotója gyorsan végig is futott a lakájmédián.

 

Nem sokkal később a Magyar Hang hívta fel rá a figyelmet, hogy bár a bejegyzésben Semjén nem állította, hogy személyesen Ferenc pápától kapta volna az üdvözlőlapot, a poszt azonban ezt sugallta. Pedig ilyen áldást valójában bárki rendelhet egy vatikáni honlapon, jelenleg 18 és 26 euró közötti összegért, plusz postaköltség. Egyházi események (házasság vagy házassági évforduló) mellett olyan világi alkalmakra is vannak itt áldásminták, mint a születésnap.

 

Egy 2019-es cikkében a Magyar Kurír is megírta, hogy a pápai áldást az Apostoli Alamizsnahivatal (Elemosineria Apostolica) állítja ki, a Szentszéknek az a hivatala, amely a pápa nevében a szegényeket segítő szeretetet gyakorolja. A költségek kizárólag az oklevél elkészítésének és postázásának a költségét tartalmazzák, valamint azt a hozzájárulást, amely a pápa karitatív tevékenységének támogatását segíti. És mint láthattuk, magyar nyelven is kérhető az áldás:

 

Kedves meglepetés

Közzétette: Semjén Zsolt – 2022. augusztus 9., kedd

 

(Címlapkép: Semjén Zsolt / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló